Zupa serowa z grzankami
SKŁADNIKI:
- 2 cebule;
- 1 marchewka;
- kawałek selera;
- 3 serki topione śmietankowe;
- 100 ml śmietany;
- kostka rosołowa;
- grzanki;
- sól i biały pieprz;
- 1 marchewka;
- kawałek selera;
- 3 serki topione śmietankowe;
- 100 ml śmietany;
- kostka rosołowa;
- grzanki;
- sól i biały pieprz;
PRZYGOTOWANIE:
Marchew i seler obrać, zetrzeć na dużych oczkach, zalać 1,5 litra zimnej
wody, zagotować. Dodać pokrojoną cebulę oraz kostkę rosołową i gotować
aż warzywa będą miękkie. Włożyć serki topione i gotując na małym ogniu
mieszać aż się rozpuszczą. Wlać śmietanę i zagotować. Przyprawić do smaku, wylać na talerze, posypać
grzankami.
Warzywa można pokroić na większe kawałki i kiedy zmiękną wyjąć, zostawić sam wywar i do niego dodać serki. Wtedy zupa będzie bardziej kremowa i będzie miała jednolity kolor.
Warzywa można pokroić na większe kawałki i kiedy zmiękną wyjąć, zostawić sam wywar i do niego dodać serki. Wtedy zupa będzie bardziej kremowa i będzie miała jednolity kolor.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz