Serowe pączusie
SKŁADNIKI:
* ½ kg twarogu
* 6 łyżek cukru
* 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany
* 4 jajka
* 2 szklanki mąki pszennej
* 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
* 1 łyżka spirytusu lub octu
* 16 g cukru waniliowego
* 6 łyżek cukru
* 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany
* 4 jajka
* 2 szklanki mąki pszennej
* 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
* 1 łyżka spirytusu lub octu
* 16 g cukru waniliowego
* cukier puder do oprószenia
PRZYGOTOWANIE:
Ser zmielić i przełożyć do miski.
Dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić ciasto.
Z ciasta formujemy małe kuleczki
W garnku grzejemy olej.
Smażymy pączusie z obu stron na złoty kolor.
Wyciągamy na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu.
Ostudzone sypiemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz